Hovězí medailonky s kukuřicí a cuketou

play Přehrát video recept
Hovězí medailonky s kukuřicí a cuketou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Ať už čekáte rodinnou návštěvu, nebo jen chcete udělat radost svému partnerovi nebo partnerce dobrým jídlem, je tohle recept pro vás! Roman Paulus připravil návod na šťavnaté hovězí medailonky ze svíčkové netradičně spojené s kukuřičným pyré a restovanou cuketou. Protože se jedná o opravdu kvalitní maso, dozvíte se přesně, jak s ním zacházet, aby chutnalo co nejlépe. Také se naučíte připravovat smetanovou kukuřičnou kaši, omáčku z výpeku a nakonec i dresink na marinování zrníček kukuřice a cukety. Na výrobu dresinku zvolil Roman Paulus hlavně dijonskou hořčici, která výborně vyváží sladkou chuť kukuřice.

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 600 g medailonků hovězí svíčkové Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • řepkový olej Vita D'or
  • snítka čerstvého tymiánu
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 2 × šalotky
  • špetka sekaného čerstvého tymiánu
  • 300 g sterilované kukuřice Freshona
  • 200 g lehkého drůbežího vývaru
  • 50 ml čerstvé smetany (33 % tuku) Pilos
  • 1 × lžíce francouzské dijónské hořčice Kania
  • 1 × citron (šťáva)
  • 2 × lžíce bio extra panenského olivového oleje Primadonna
  • ½ cukety
  • listová petržel na ozdobu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 639 kJ / 631 kcal

Bílkoviny

46,00 g

Tuky

43,90 g

Vláknina

2,70 g

Sůl

3,30 g

Sacharidy

17,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Maso osolíme, opepříme a opečeme v pánvi s trochou oleje z obou stran. Přendáme do zapékací mísy, položíme na něj tymián, kousek másla a pečeme 6-8 minut v troubě rozpálené na 160 °C. Hotové přikryjeme alobalem a necháme chvilku odpočinout.

02.Šalotku nakrájíme najemno, orestujeme na oleji s lístky tymiánu, přidáme 200 g okapané kukuřice, podlijeme vývarem, smetanou, osolíme a vaříme asi 15 minut. Hotové  rozmixujeme, propasírujeme a v případě potřeby dochutíme.

03.Zálivkou z hořčice, 2 lžic olivového oleje, citronové šťávy, soli a pepře marinujeme syrovou čtvrtku cukety nakrájenou na kolečka a zbytek okapané kukuřice.

04.Šťávu z masa provaříme v pánvi a zjemníme lžící másla.

05.Druhou čtvrtku cukety nakrájíme na hranolky, které opečeme na olivovém oleji, osolíme a opepříme.

Servírování:

06.Hovězí medailonky podáváme společně s kukuřičným pyré, opečenou cuketou a marinovaným salátem (marinovanou cuketou na kolečka a kukuřicí). Omáčku z výpeku podáváme v mističce zvlášť.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo