Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Ať už čekáte rodinnou návštěvu, nebo jen chcete udělat radost svému partnerovi nebo partnerce dobrým jídlem, je tohle recept pro vás! Roman Paulus připravil návod na šťavnaté hovězí medailonky ze svíčkové netradičně spojené s kukuřičným pyré a restovanou cuketou. Protože se jedná o opravdu kvalitní maso, dozvíte se přesně, jak s ním zacházet, aby chutnalo co nejlépe. Také se naučíte připravovat smetanovou kukuřičnou kaši, omáčku z výpeku a nakonec i dresink na marinování zrníček kukuřice a cukety. Na výrobu dresinku zvolil Roman Paulus hlavně dijonskou hořčici, která výborně vyváží sladkou chuť kukuřice.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 639 kJ / 631 kcal
Bílkoviny
46,00 g
Tuky
43,90 g
Vláknina
2,70 g
Sůl
3,30 g
Sacharidy
17,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Maso osolíme, opepříme a opečeme v pánvi s trochou oleje z obou stran. Přendáme do zapékací mísy, položíme na něj tymián, kousek másla a pečeme 6-8 minut v troubě rozpálené na 160 °C. Hotové přikryjeme alobalem a necháme chvilku odpočinout.
02.Šalotku nakrájíme najemno, orestujeme na oleji s lístky tymiánu, přidáme 200 g okapané kukuřice, podlijeme vývarem, smetanou, osolíme a vaříme asi 15 minut. Hotové rozmixujeme, propasírujeme a v případě potřeby dochutíme.
03.Zálivkou z hořčice, 2 lžic olivového oleje, citronové šťávy, soli a pepře marinujeme syrovou čtvrtku cukety nakrájenou na kolečka a zbytek okapané kukuřice.
04.Šťávu z masa provaříme v pánvi a zjemníme lžící másla.
05.Druhou čtvrtku cukety nakrájíme na hranolky, které opečeme na olivovém oleji, osolíme a opepříme.
06.Hovězí medailonky podáváme společně s kukuřičným pyré, opečenou cuketou a marinovaným salátem (marinovanou cuketou na kolečka a kukuřicí). Omáčku z výpeku podáváme v mističce zvlášť.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT