Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Steak vyžaduje přílohy, které jen lehce zvýrazní jeho chuť. Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a podívejte se, jak to dělá Marcel Ihnačák.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 875 kJ / 1 404 kcal
Bílkoviny
64,40 g
Tuky
102,40 g
Vláknina
8,80 g
Sůl
2,80 g
Sacharidy
60,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Batáty důkladně omyjeme a nakrájíme na větší hranolky. Přendáme je do misky a pokapeme olivovým olejem. Přidáme lístky rozmarýnu a 7 celých neloupaných stroužků česneku. Osolíme, opepříme a promícháme. Batáty přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou.
02.Změklé máslo smícháme s hrubozrnnou hořčicí, 1 nastrouhaným stroužkem česneku, najemno nastrouhaným sýrem grana padano a nasekaným rozmarýnem. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
03.Steaky osolíme a opepříme. Opékáme je v rozpálené grilovací pánvi na troše olivového oleje z každé strany asi 3 minuty. Poté stáhneme z ohně a každý steak potřeme rozmarýnovým máslem. Necháme 2–3 minuty odpočívat.
04.Na talíř naservírujeme křupavé pečené batáty a vedle grilovaný steak s rozmarýnovým máslem. Nakonec můžeme pokapat výpekem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT