Grilované krůtí filety se slaninou a rajčaty plněnými kozím sýrem

play Přehrát video recept
Grilované krůtí filety se slaninou a rajčaty plněnými kozím sýrem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Zdravá

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Grilovací sezóna netrvá věčně, a tak je třeba ji využít naplno! Pusťte se do toho například s krůtím masem, šéfkuchařem Marcelem Ihnačákem a jeho pomocnicí, kterou si tentokrát ke grilu pozval. Kromě filetů z krůtího masa obalených ve slanině připravíte i grilovaná rajčata plněná kozím sýrem, parmazánem a olivami. Podávejte nejlépe s lehkým salátem a opečeným chlebem.

Tagy

Grilování

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × rajče
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 1 × hrst černé olivy bez pecek Baresa
  • 1 × hrst zelené olivy bez pecek Baresa
  • čerstvá listová petržel
  • 120 g kozí sýr Pilos
  • 800 g vnitřní krůtí filety
  • čerstvý rozmarýn
  • 150 g oravská slanina (plátky) Pikok
  • 1 × citron (šťáva)
  • 1 × hrst rukola

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 361 kJ / 564 kcal

Bílkoviny

59,40 g

Tuky

34,40 g

Vláknina

2,00 g

Sůl

3,10 g

Sacharidy

7,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Rajčata překrojíme na poloviny, dužinu vydlabeme a přendáme do mísy. Šťávu scedíme, dužinu rajčat osolíme, opepříme, polijeme olejem, přidáme natrhané olivy, nasekanou petrželovou nať a nastrouhaný parmazán. Připravenou směsí naplníme rajčata, posypeme kozím sýrem, ochutíme solí, pepřem a grilujeme, dokud se sýr mírně nerozteče. Po ugrilovaní stáhneme slupku z rajčat.

02.Krůtí maso očistíme, ochutíme solí, pepřem a posypeme nadrobno nasekaným rozmarýnem. Obalíme plátky slaniny a grilujeme na rozpáleném grilu přibližně 8 minut. Po ugrilovaní maso pokapeme šťávou z poloviny citronu, olejem a přikryjeme alobalem.

03.Grilované maso nakrájíme na menší kousky a podáváme s plněnými rajčaty a rukolovým salátem ochuceným šťávou z poloviny citronu a olejem.

Servírování:

04.Grilovaná kuřecí křídla podáváme s petrželovým pestem, opečenou ciabattou a listovým salátem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo