 
  Kuchyně
Italská
Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Začátečník
Sendviš nemusí být jen se šunkou a sýrem, ale také se zeleninou. Vyzkoušejte grilované ciabatty s mozzarellou a marinovanou paprikou podle Kuchyně Lidlu.
 
    Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. 
 Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas. 
Energie
3 394 kJ / 811 kcal
Bílkoviny
26,70 g
Tuky
47,20 g
Vláknina
8,20 g
Sůl
2,50 g
Sacharidy
71,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Papriky omyjeme, osušíme, dáme do zapékací mísy, kterou vložíme do předehřáté trouby na 220 °C a pečeme asi 20 minut, dokud paprika celá nezčerná. Tím si usnadníme její loupání. Jakmile budou papriky upečené, ještě horké vložíme do mísy, kterou přikryjeme potravinovou fólií a necháme zapařit (asi 5 minut).
02.Mezitím připravíme ciabatty. V grilovací pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje. Ciabatty podélně rozkrojíme a každý kus překrojíme ještě na polovinu (z jedné ciabatty tedy vzniknou 4 kousky). Položíme na horký olej kůrkou nahoru a grilujeme dokřupava, ciabatty stačí opékat jen z jedné strany. Po opečení potřeme každý kousek stroužkem česneku.
03.Ještě teplé zapařené papriky oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na proužky. Vložíme do mísy a přidáme 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce vinného octa, 2 prolisované stroužky česneku a natrhané lístky máty, opepříme a osolíme.
04.Na ciabatty navrstvíme připravené papriky, na ně položíme mozzarellu natrhanou na menší kousky a ochucenou trochou olivového oleje, mořskou solí a černým pepřem. Ozdobíme lístky rukoly, pokapeme citrónovou šťávou, olivovým olejem, osolíme a opepříme. Před podáváním ciabatty posypeme hoblinkami sýra Grana Padano.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT