Grilovaná kuřecí prsa se špeclemi v sýrové omáčce

play Přehrát video recept
Grilovaná kuřecí prsa se špeclemi v sýrové omáčce
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravte si kuřecí prsa se sýrovou omáčkou a špeclemi podle Marcela Ihnačáka. Tento chutný recept najdete na stránkách Kuchyně Lidlu!

Tagy

Do 30 minut

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Grilovaná kuřecí prsa

  • 800 g kuřecích prsních řízků XXL Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 1 × citron (šťávu)

Špecle s omáčkou z gorgonzoly

  • 500 g švábských špeclí Combino
  • 50 g másla Pilos
  • 1 × menší cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • 200 g gorgonzoly Lovilio
  • 250 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 100 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 1 × hrst čerstvé bazalky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 870 kJ / 1 163 kcal

Bílkoviny

89,30 g

Tuky

52,00 g

Vláknina

4,20 g

Sůl

2,80 g

Sacharidy

96,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Grilovaná kuřecí prsa

01.Omytá a osušená kuřecí prsa z obou stran osolíme, opepříme a grilujeme v rozpálené grilovací pánvi na troše olivového oleje dozlatova. Přendáme do zapékací mísy a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 5 - 8 minut. Pokapeme citronovou šťávou, olivovým olejem a necháme odpočívat 2 minuty. Nakonec prsa nakrájíme na tenké plátky.

Špecle s omáčkou z gorgonzoly

02.Špecle vaříme ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou (2–3 minuty), a scedíme. Ve woku nebo větší pánvi rozpálíme trochu olivového oleje a máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, osolíme, opepříme a restujeme na mírném ohni. Po změknutí cibule a česneku přidáme gorgonzolu nakrájený na menší kousky a podlijeme teplým vývarem. Omáčku vaříme na mírném ohni za občasného míchání, až se gorgonzola úplně rozpustí. Přidáme scezené špecle, podlijeme smetanou a necháme přejít varem. Na závěr přidáme nahrubo nakrájené lístky čerstvé bazalky a promícháme.

Servírování

03.Do středu mělkého talíře naservírujeme porci špeclí se sýrovou omáčkou. Na ně položíme kuřecí prsa nakrájená na tenké plátky a ozdobíme lístky čerstvé bazalky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo