Fusilli s králičím ragú
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

50 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Hledáte ověřený recept na přípravu králíka? Navštivte Kuchyni Lidlu a poznejte tajemství Marcela Ihnačáka, jak si uvařit chutné ragú!

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • pepř v mlýnku Kania
  • čerstvý tymián
  • 1 × cibule
  • 5 × stroužků česneku
  • olivový olej Italiamo
  • 100 g hlívy ústřičné
  • 1 × lžíce kaparů Freshona
  • 2 × lžíce rajčatového protlaku Mikado
  • 150 ml suchého červeného vína Bordeaux
  • 500 ml vývaru
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 1 × hrst čerstvé petrželky
  • 500 g fusilli Combino
  • sýr Grana Padano Lovilio na posypání

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 621 kJ / 387 kcal

Bílkoviny

12,70 g

Tuky

6,00 g

Vláknina

3,70 g

Sůl

0,50 g

Sacharidy

66,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Králičí ragú

01.Králíka důkladně očistíme a vykostíme. Králičí maso nakrájíme na menší kousky, přendáme na talíř, osolíme, opepříme a ochutíme lístky z několika větviček čerstvého tymiánu. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme dozlatova na větší pánvi s olivovým olejem. Do pánve přidáme králičí maso, které také opečeme dozlatova. Mezitím hlívu nakrájíme na proužky, přidáme k opečenému králíkovi a krátce restujeme. Přidáme kapary a rajčatový protlak, promícháme a asi 1 minutu restujeme. Maso podlijeme červeným vínem. Když se alkohol z vína odpaří, podlijeme směs vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka (asi 20 minut). Podle potřeby můžeme podlít vývarem tak, aby byl na pánvi vždy dostatek omáčky. Na závěr do ragú přidáme máslo na zahuštění omáčky a nasekanou petrželku.

Fusilli

02.Fusilli uvaříme v osolené vroucí vodě (vaříme asi 10 minut). Scedíme a ještě horké přidáme do pánve ke králíkovi. Promícháme a spolu krátce povaříme, aby se těstoviny spojily s omáčkou.

Servírování

03.Fusilli s králičím ragú podáváme v misce posypané hoblinkami sýra Grana Padano.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo