Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Ryba je ve spojení s citronem a bramborovou kaší skutečný gurmánský zážitek, přesvědčte se sami a připravte si recept z kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 072 kJ / 734 kcal
Bílkoviny
51,00 g
Tuky
39,50 g
Vláknina
3,80 g
Sůl
2,10 g
Sacharidy
43,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z ryb připravíme filety, které očistíme, opláchneme pod tekoucí studenou vodou a důkladně osušíme. Stranu s kůží důkladně osolíme a opepříme. Filety zprudka opečeme dozlatova v rozpálené pánvi na troše olivového oleje. Nejdříve opečeme na straně s kůží, pak i z druhé strany. Můžeme přitlačit obracečkou, aby se opekly rovnoměrně. Před koncem opékání přidáme do pánve (ne na ryby) 2 lžíce třtinového cukru, který necháme rozpustit. Přidáme šťávu ze 2 citronů, povaříme a kroužením pánve filety obalíme v připravené omáčce.
02.Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě. V malém kastrolu rozpustíme máslo spolu se 4 lžícemi olivového oleje. Uvařené brambory s trochou vody (v níž se vařily) a rozpuštěným máslem rozmixujeme dohladka. Podle potřeby osolíme.
03.Na talíř servírujeme bramborovou kaši, přidáme 2 filety mořského vlka a přelijeme citronovou omáčkou. Nakonec posypeme nasekanou zelenou natí lahůdkové cibulky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT