Filety z mořského vlka s citronovou omáčkou

play Přehrát video recept
Filety z mořského vlka s citronovou omáčkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 11×
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Ryba je ve spojení s citronem a bramborovou kaší skutečný gurmánský zážitek, přesvědčte se sami a připravte si recept z kuchynelidlu.cz.

Tagy

Lehké jídlo

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × mořští vlci
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • olivový olej Biotrend
  • 2 × lžíce třtinového cukru
  • 2 × citrony
  • 300 g brambor
  • 50 g másla
  • 2 × lahůdkové cibulky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 072 kJ / 734 kcal

Bílkoviny

51,00 g

Tuky

39,50 g

Vláknina

3,80 g

Sůl

2,10 g

Sacharidy

43,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Mořský vlk

01.Z ryb připravíme filety, které očistíme, opláchneme pod tekoucí studenou vodou a důkladně osušíme. Stranu s kůží důkladně osolíme a opepříme. Filety zprudka opečeme dozlatova v rozpálené pánvi na troše olivového oleje. Nejdříve opečeme na straně s kůží, pak i z druhé strany. Můžeme přitlačit obracečkou, aby se opekly rovnoměrně. Před koncem opékání přidáme do pánve (ne na ryby) 2 lžíce třtinového cukru, který necháme rozpustit. Přidáme šťávu ze 2 citronů, povaříme a kroužením pánve filety obalíme v připravené omáčce.

Bramborová kaše

02.Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě. V malém kastrolu rozpustíme máslo spolu se 4 lžícemi olivového oleje. Uvařené brambory s trochou vody (v níž se vařily) a rozpuštěným máslem rozmixujeme dohladka. Podle potřeby osolíme.

Servírování

03.Na talíř servírujeme bramborovou kaši, přidáme 2 filety mořského vlka a přelijeme citronovou omáčkou. Nakonec posypeme nasekanou zelenou natí lahůdkové cibulky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo