Filety z candáta s cuketou a hlívou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

 Candát je skvělá ryba, pokud hledáte jednoduchý a lehký recept na osvěžující oběd či večeři. Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na filety candáta s cuketou a hlívou ústřičnou. Jelikož k přípravě ryby potřebujete jen samotné filety candáta, citronovou šťávu a kapku oleje, můžete si dostatečně pohrát s přílohou, kterou je v tomto případě již zmiňovaná zelenina s houbami a pro lepší (a pikantní) chuť i česnekem a pálivou papričkou. Pár minut na pánvi a je hotovo!

Tagy

Do 30 minut

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × cuketa
  • 200 g hlíva ústřičná
  • 4 × stroužek česnek
  • 1 × pálivá paprička
  • olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 0,5 × svazek lahůdková cibulka
  • čerstvá bazalka
  • čerstvá listová petržel
  • 350 g candát (filety)
  • 50 g máslo Pilos
  • 0,5 × citron (šťáva)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 300 kJ / 550 kcal

Bílkoviny

40,30 g

Tuky

37,40 g

Vláknina

5,20 g

Sůl

1,20 g

Sacharidy

17,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Cuketu nakrájíme na hranolky. Hlívu natrháme nebo nakrájíme na menší kousky. Česnek nasekáme na plátky. Z pálivé papričky odstraníme semínka a nakrájíme jí tenké proužky. 

02.Cuketu orestujeme v rozpálené pánvi s olejem. Po chvíli přihodíme hlívu a česnek spolu s pálivou papričkou. Ochutíme solí, pepřem a dále restujeme. Přidáme lahůdkovou cibulku nakrájenou nadrobno. Na závěr přisypeme nadrobno nakrájené bylinky.

03.Filety osolíme, opepříme a orestujeme v pánvi s olejem dozlatova. Zjemníme máslem, pokapeme citronovou šťávou a stáhneme z ohně. 

04.Na talíř servírujeme cuketu s hlívou, přidáme opečenou rybu a ozdobíme lístky petržele nebo bazalky. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo