Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Candát je skvělá ryba, pokud hledáte jednoduchý a lehký recept na osvěžující oběd či večeři. Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na filety candáta s cuketou a hlívou ústřičnou. Jelikož k přípravě ryby potřebujete jen samotné filety candáta, citronovou šťávu a kapku oleje, můžete si dostatečně pohrát s přílohou, kterou je v tomto případě již zmiňovaná zelenina s houbami a pro lepší (a pikantní) chuť i česnekem a pálivou papričkou. Pár minut na pánvi a je hotovo!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 300 kJ / 550 kcal
Bílkoviny
40,30 g
Tuky
37,40 g
Vláknina
5,20 g
Sůl
1,20 g
Sacharidy
17,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Cuketu nakrájíme na hranolky. Hlívu natrháme nebo nakrájíme na menší kousky. Česnek nasekáme na plátky. Z pálivé papričky odstraníme semínka a nakrájíme jí tenké proužky.
02.Cuketu orestujeme v rozpálené pánvi s olejem. Po chvíli přihodíme hlívu a česnek spolu s pálivou papričkou. Ochutíme solí, pepřem a dále restujeme. Přidáme lahůdkovou cibulku nakrájenou nadrobno. Na závěr přisypeme nadrobno nakrájené bylinky.
03.Filety osolíme, opepříme a orestujeme v pánvi s olejem dozlatova. Zjemníme máslem, pokapeme citronovou šťávou a stáhneme z ohně.
04.Na talíř servírujeme cuketu s hlívou, přidáme opečenou rybu a ozdobíme lístky petržele nebo bazalky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT