Kuchyně
Česká, Slovenská, Zdravá
Počet porcí
7 porcí
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Dršťky si zamilujete, když budete vědět, jak je správně připravit. A přesně za tímto účelem natočil šéfkuchař Marcel Ihnačák recept na dršťky s fazolemi a kořenovou zeleninou. Kromě té najdete v dršťkovém ragú i pálivou papričku, takže je celé jídlo příjemně pikantní. Navíc, díky tomu, že jsou dršťky dušené, jsou krásně měkké. Pochutnáte si na nich nejlépe s krajícem opečeného chleba nebo s jinou vaší oblíbenou přílohou.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 252 kJ / 299 kcal
Bílkoviny
15,60 g
Tuky
7,50 g
Vláknina
8,80 g
Sůl
1,40 g
Sacharidy
43,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Mrkev, petržel, cibuli a řapíkatý celer nakrájíme nadrobno a orestujeme v hrnci na oleji. Do základu přihodíme nové koření, bobkové listy, 1 pálivou papričku a 5 stroužků nasekaného česneku. Přilijeme olej podle potřeby a restujeme dozlatova.
02.Následně přidáme nasekané sušené švestky, houby, den předem namočené a scezené fazole a dršťky. Podlijeme vínem a chvíli vaříme, dokud se neodpaří alkohol. Přidáme rajčata z konzervy a zalijeme vývarem nebo vodou.
Jak připravit domácí zeleninový vývar zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
03.Promícháme, zakryjeme poklicí a vaříme, dokud fazole a dršťky nezměknou, přibližně 45 minut.
04.Chléb nakrájíme na krajíce a opečeme ho na oleji dokřupava.
05.Dušené dršťky servírujeme v hlubokém talíři. Po povrchu posypeme nasekanou cibulkou, pálivou papričkou a podáváme s opečeným chlebem potřeným česnekem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT