Domácí křupavé banánovo-čokoládové müsli

play Přehrát video recept
Domácí křupavé banánovo-čokoládové müsli
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

15 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Müsli si můžete koupit v obchodě ve spoustě variantách a příchutí. Když si ho ale připravíte domácí, třeba se svými dětmi, bude vám chutnat o poznání víc! Šéfkuchař Roman Paulus připravil recept na jednoduché müsli s banánem, kakaem a ovesnými vločkami (ty můžete použít i bezlepkové, pokud je preferujete). Výslednou směs stačí jen opéct v pánvi na kokosovém oleji a můžete podávat – buď jen tak na zobání nebo s jogurtem či mlékem jako výbornou snídani.

Tagy

Do 30 minut

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × banán
  • 2 × lžíce kakao
  • 2 × lžíce javorový sirup
  • 160 g celozrnné ovesné vločky
  • 3 × lžíce kokosový olej

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 404 kJ / 336 kcal

Bílkoviny

8,00 g

Tuky

13,80 g

Vláknina

6,80 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

48,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Zralé banány rozmačkáme vidličkou a kaši ochutíme kakaem a javorovým sirupem. Následně přidáme ovesné vločky a dobře promícháme. 

02.Směs orestujeme v pánvi s rozehřátým kokosovým olejem do křupava. 

03.Podáváme v misce zalité mlékem či s jogurtem. Hodí se však i jako posypka snídaňových kaší, rychlá svačina na cesty nebo sladké chroupání k filmu.

Mísu, ve které jste suroviny míchali, hned nevymývejte. Nalijte do ní nejprve (rostlinné) mléko, pořádně zamíchejte a získáte chutný nápoj.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo