Čokoládový dort s pařížskou šlehačkou

play Přehrát video recept
Čokoládový dort s pařížskou šlehačkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

8 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Ideální moučník pro milovníky čokolády? Čokoládový dort! Vyzkoušejte recept Mirky van Gils Slavíkové, která ho navíc vylepšila porcí pařížské kakaové šlehačky!


Tagy

Sváteční moučníky

Mirka van Gils Slavíková

Mirka van Gils Slavíková

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 8 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Korpus:

  • 250 g máslo Pilos
  • 220 g moučkový cukr Belbake
  • 0,5 × pomeranč (kůra)
  • 1 × lžička mletá ​​skořice Kania
  • 4 × vejce „M“
  • 250 g hořká čokoláda Fin Carré (74 % kakaa)
  • 70 g hladká mouka Belbake

Pařížská šlehačka:

  • 300 g smetana ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 15 g kakao Belbake
  • 35 g cukr krupice Belbake
  • 30 g hořká čokoláda Fin Carré (74 % kakaa)

Ganache:

  • 200 g hořká čokoláda na vaření Fin Carré (52 % kakaa)
  • 200 g smetana ke šlehání Pilos (33 % tuku)

Ozdoba:

  • 50 g mléčná čokoláda Fin Carré

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 181 kJ / 999 kcal

Bílkoviny

11,20 g

Tuky

75,20 g

Vláknina

7,10 g

Sůl

0,20 g

Sacharidy

69,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Korpus:

01.Do mísy robota vložíme máslo pokojové teploty, moučkový cukr, nastrouhanou pomerančovou kůru a skořici a utřeme. Do máslové hmoty přidáváme vejce postupně jedno po druhém.

02.Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a zašleháme ji do těsta. Nakonec ručně vmícháme prosátou mouku.

03.Těsto vložíme do dortového ráfku, kde jsme dno vyložili alobalem. Těsto roztíráme od středu do krajů. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut.

Pařížská šlehačka:

04.Smetanu zahřejeme v hrnci, přidáme kakao, cukr a kostičky čokolády a mícháme do rozpuštění.

05.Kakaovou smetanu necháme vychladit v lednici a druhý den vyšleháme.

Ganache:

06.Smetanu přivedeme těsně k varu, stáhneme z ohně, vsypeme čokoládu a mícháme do úplného rozpuštění. 

Přípravu ganache najdete v Kulinářské akademii Lidlu.

Dort:

07.Vychladlý dort vyjmeme z ráfku a namažeme vyšlehanou pařížskou šlehačkou, lehce pomažeme i boky. Z kraje do středu potom zarovnáme povrch. Necháme zchladit.

08.Dort polijeme mírně chladnou polevou ganache a necháme zatuhnout.

09.Dort ozdobíme rozpuštěnou mléčnou čokoládou dle vlastní fantazie.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo