Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Začátečník
Ideální moučník pro milovníky čokolády? Čokoládový dort! Vyzkoušejte recept Mirky van Gils Slavíkové, která ho navíc vylepšila porcí pařížské kakaové šlehačky!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 181 kJ / 999 kcal
Bílkoviny
11,20 g
Tuky
75,20 g
Vláknina
7,10 g
Sůl
0,20 g
Sacharidy
69,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do mísy robota vložíme máslo pokojové teploty, moučkový cukr, nastrouhanou pomerančovou kůru a skořici a utřeme. Do máslové hmoty přidáváme vejce postupně jedno po druhém.
02.Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a zašleháme ji do těsta. Nakonec ručně vmícháme prosátou mouku.
03.Těsto vložíme do dortového ráfku, kde jsme dno vyložili alobalem. Těsto roztíráme od středu do krajů. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut.
04.Smetanu zahřejeme v hrnci, přidáme kakao, cukr a kostičky čokolády a mícháme do rozpuštění.
05.Kakaovou smetanu necháme vychladit v lednici a druhý den vyšleháme.
06.Smetanu přivedeme těsně k varu, stáhneme z ohně, vsypeme čokoládu a mícháme do úplného rozpuštění.
Přípravu ganache najdete v Kulinářské akademii Lidlu.
07.Vychladlý dort vyjmeme z ráfku a namažeme vyšlehanou pařížskou šlehačkou, lehce pomažeme i boky. Z kraje do středu potom zarovnáme povrch. Necháme zchladit.
08.Dort polijeme mírně chladnou polevou ganache a necháme zatuhnout.
09.Dort ozdobíme rozpuštěnou mléčnou čokoládou dle vlastní fantazie.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT