Čokoládová pěna
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 16×
počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

15 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Lehký dezert plný čokolády ocení všichni požitkáři. 

Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 250 ml řádně vychlazené smetany 33% Pilos
  • 100 g hořké čokolády Fin Carré (nebo 70 g mléčné čokolády a 30 g hořké čokolády Fin Carré)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

946 kJ / 229 kcal

Bílkoviny

2,40 g

Tuky

21,40 g

Vláknina

1,80 g

Sůl

0,05 g

Sacharidy

6,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Čokoládu (kousek odložíme na zdobení) rozpustíme ve vodní lázni. Necháme vychladnout, ale ne úplně. Čokoláda musí zůstat tekoucí.

02.Šlehačku vyšleháme dotuha, trochu odebereme na ozdobení. Do šlehačky postupně přiléváme rozpuštěnou čokoládu a zlehka vmícháme.

Servírování

03.Před podáváním pěnu vychladíme a ozdobíme zbylou šlehačkou, strouhanou čokoládou nebo vybraným ovocem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo