Citronový sorbet
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Během parného dne (ale klidně i kdykoliv jindy) vám největší radost udělá ledově vychlazená zmrzlina. Šéfkuchař Roman Paulus proto připravil přehledný návod na to, jak si doma, pomocí zmrzlinovače, můžete připravit snadný citronový sorbet. Bude vám k tomu stačit citronová šťáva, kůra, voda a cukr. Nakonec, až budete mít hotovo, můžete sorbetový pohár zalít trochou prosecca a dopřát si kromě výborné zmrzliny ještě lepší osvěžující party drink.

Tagy

Zmrzlina

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 250 g krupicového cukru
  • 350 ml vody
  • kůra ze 3 citronů
  • 250 ml čerstvé citronové šťávy
  • lesní ovoce na ozdobu
  • čerstvá máta na ozdobu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 503 kJ / 1 073 kcal

Bílkoviny

2,80 g

Tuky

0,80 g

Vláknina

7,00 g

Sůl

0,01 g

Sacharidy

272,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Cukr s 250 ml vody a citronovou kůrou přivedeme do varu. Přidáme zbylou vodu (100 ml) a vymačkanou šťávu z citronů. Necháme vychladnout nejprve při pokojové teplotě, posléze v lednici a následně nalijeme do zmrzlinovače. Necháme 45 minut zpracovávat do ztuhnutí.

02. Hotový sorbet ještě necháme vychladit 30 minut v mrazáku a teprve pak servírujeme do nachlazené skleničky. Ozdobíme čerstvým ovocem a mátou.

30 minut v mrazáku můžete vynechat, ale sorbet bude tekutější.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo