Cibulová buchta
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Cibulová buchta se hodí jako chuťovka i oběd do práce. 

Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 500 g hladké mouky Castello
  • 30 g droždí
  • 4 × lžíce olivového oleje Primadonna
  • 80 ml teplého mléka Pilos
  • 250 ml vlažné vody
  • 1 × špetka soli
  • 0,5 × lžička cukru

Cibulová nádivka

  • 5 × velkých červených cibulí
  • 5 × bílých cibulí
  • 1 × svazek mladé cibulky
  • 200 ml zakysané smetany Pilos
  • 3 × vejce "M"
  • 150 g slaniny na kostičky Dulano
  • 50 g strouhaného sýra Milbona
  • sůl
  • černý pepř Mikado
  • kmín Mikado
  • rostlinný olej Primadonna

Orientační nutriční hodnoty

Energie

5 107 kJ / 1 221 kcal

Bílkoviny

38,80 g

Tuky

51,70 g

Vláknina

13,70 g

Sůl

1,50 g

Sacharidy

152,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Droždí rozdrobíme, smícháme s cukrem a teplým mlékem. Dáme na 15 minut stranou, dokud kvásek nezačne kynout.

02.Mouku se solí prosijeme na vál, přidáme kvásek a vypracujeme těsto. Postupně přiléváme olivový olej a vodu. Hotové těsto odložíme na teplé místo na cca 1 a 1/2 hodiny a necháme kynout (dokud nezdvojnásobí svůj objem).

03.Červenou a bílou cibuli nakrájíme na kroužky a dozlatova orestujeme na oleji. Slaninu osmažíme, obě suroviny promícháme v misce a necháme vychladnout. Přidáme smetanu, vyšlehaná vejce a nastrouhaný sýr, osolíme, opepříme, přidáme kmín a důkladně promícháme.

04.Vykynuté těsto lehce vyválíme na válu posypaném moukou. Přendáme na plech vyložený papírem nebo vysypaný moukou a necháme odpočívat ještě 15 minut. Cibulovou směs rovnoměrně poklademe na těsto a posypeme nasekanou mladou cibulkou. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 30-35 minut.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo