Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Cibulová buchta se hodí jako chuťovka i oběd do práce.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 107 kJ / 1 221 kcal
Bílkoviny
38,80 g
Tuky
51,70 g
Vláknina
13,70 g
Sůl
1,50 g
Sacharidy
152,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Droždí rozdrobíme, smícháme s cukrem a teplým mlékem. Dáme na 15 minut stranou, dokud kvásek nezačne kynout.
02.Mouku se solí prosijeme na vál, přidáme kvásek a vypracujeme těsto. Postupně přiléváme olivový olej a vodu. Hotové těsto odložíme na teplé místo na cca 1 a 1/2 hodiny a necháme kynout (dokud nezdvojnásobí svůj objem).
03.Červenou a bílou cibuli nakrájíme na kroužky a dozlatova orestujeme na oleji. Slaninu osmažíme, obě suroviny promícháme v misce a necháme vychladnout. Přidáme smetanu, vyšlehaná vejce a nastrouhaný sýr, osolíme, opepříme, přidáme kmín a důkladně promícháme.
04.Vykynuté těsto lehce vyválíme na válu posypaném moukou. Přendáme na plech vyložený papírem nebo vysypaný moukou a necháme odpočívat ještě 15 minut. Cibulovou směs rovnoměrně poklademe na těsto a posypeme nasekanou mladou cibulkou. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 30-35 minut.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT