Celerový krém
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Víte, že chuť celerové polévky závisí na správném orestování zeleniny? Podívejte se, jak krémovou celerovou polévku připravuje Roman Paulus a využijte některý z jeho tipů nebo rad. Pokud jste milovníky krémových polévek, je to pokrm právě pro Vás.

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Celerový krém

  • pepř
  • citronová šťáva
  • sůl
  • 400 ml smetany
  • 80 ml bílého portského vína
  • 500 g celeru
  • 60 g másla
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 50 g šalotky
  • 125 ml suchého bílého vína
  • lanýžový olej

Orientační nutriční hodnoty

Energie

9 505 kJ / 2 271 kcal

Bílkoviny

26,60 g

Tuky

190,80 g

Vláknina

10,60 g

Sůl

9,80 g

Sacharidy

78,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Šalotku nakrájíme nadrobno a necháme zpěnit na másle. Přidáme celer nakrájený na kostičky a restujeme 10 – 15 minut. Přilijeme portské a bílé víno a krátce provaříme. Osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a vaříme doměkka. Přilijeme smetanu, krátce provaříme a rozmixujeme. Pomocí naběračky propasírujeme polévku přes cedník. Je-li třeba upravit konzistenci, přilijeme ještě trochu vývaru. Dochutíme citronovou šťávou a pár kapkami lanýžového oleje. Nakonec přilijeme do vroucí polévky trochu mléka a pomocí tyčového mixéru napěníme.

02.Podáváme s celerem a řapíkatým celerem nakrájeným na kostičky a opečeným na máslem a čerstvě opečenou houskou. Krém můžete též doplnit čerstvým bílým lanýžem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo