Kuchyně
Česká
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
9 505 kJ / 2 271 kcal
Bílkoviny
26,60 g
Tuky
190,80 g
Vláknina
10,60 g
Sůl
9,80 g
Sacharidy
78,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Šalotku nakrájíme nadrobno a necháme zpěnit na másle. Přidáme celer nakrájený na kostičky a restujeme 10 – 15 minut. Přilijeme portské a bílé víno a krátce provaříme. Osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a vaříme doměkka. Přilijeme smetanu, krátce provaříme a rozmixujeme. Pomocí naběračky propasírujeme polévku přes cedník. Je-li třeba upravit konzistenci, přilijeme ještě trochu vývaru. Dochutíme citronovou šťávou a pár kapkami lanýžového oleje. Nakonec přilijeme do vroucí polévky trochu mléka a pomocí tyčového mixéru napěníme.
02.Podáváme s celerem a řapíkatým celerem nakrájeným na kostičky a opečeným na máslem a čerstvě opečenou houskou. Krém můžete též doplnit čerstvým bílým lanýžem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT