Kuchyně
Evropská
Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Připravte si nejchutnější sladkovodní rybu – candáta podle Marcela Ihnačáka a podávejte ji s bramborovými rösti.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 014 kJ / 720 kcal
Bílkoviny
40,10 g
Tuky
39,20 g
Vláknina
6,50 g
Sůl
1,40 g
Sacharidy
55,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Očištěné a omyté brambory nastrouháme na jemném struhadle, necháme okapat na sítku. Přendáme do misky, přidáme okapaný škrob. Osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný česnek a špetku majoránky a promícháme. Placky pečeme v rozehřáté pánvi na lívance s větším množstvím olivového oleje z obou stran dozlatova.
02.Omytou a osušenou papriku oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na menší kostky. V míse smícháme zakysanou smetanu, nakrájenou papriku, kapary, nakrájenou bazalku a med. Osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou, důkladně promícháme a necháme chvíli odpočívat v lednici.
03.Omyté a osušené filety osolíme a opepříme jen na straně s kůží. Opečeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem nejprve na straně s kůží. Můžeme jemně přitlačit obracečkou, aby se kůže opékala rovnoměrně. Jakmile je kůže křupavá, candáta otočíme, přidáme máslo, citronovou šťávu a stáhneme z ohně a necháme chvíli dojít v pánvi.
04.Bramborové placky servírujeme s opečeným candátem a smetanovým dresinkem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT