Candát na másle s bramborovými rösti

play Přehrát video recept
Candát na másle s bramborovými rösti
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Evropská

počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravte si nejchutnější sladkovodní rybu – candáta podle Marcela Ihnačáka a podávejte ji s bramborovými rösti. 

Tagy

Lehké jídlo

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × velké brambory
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 2 × stroužky česneku
  • 1 × špetka majoránky Mikado
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 200 g zakysané smetany Pilos (18 % tuku)
  • 0,25 × červené papriky
  • 1 × lžíce kapar
  • 1 × hrst čerstvé bazalky
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 × lžička medu Confeira
  • 1 × citron
  • 2 × filety candáta
  • 1 × lžíce másla Pilos

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 014 kJ / 720 kcal

Bílkoviny

40,10 g

Tuky

39,20 g

Vláknina

6,50 g

Sůl

1,40 g

Sacharidy

55,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Bramborové rösti

01.Očištěné a omyté brambory nastrouháme na jemném struhadle, necháme okapat na sítku. Přendáme do misky, přidáme okapaný škrob. Osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný česnek a špetku majoránky a promícháme. Placky pečeme v rozehřáté pánvi na lívance s větším množstvím olivového oleje z obou stran dozlatova.

Smetanový dresink

02.Omytou a osušenou papriku oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na menší kostky. V míse smícháme zakysanou smetanu, nakrájenou papriku, kapary, nakrájenou bazalku a med. Osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou, důkladně promícháme a necháme chvíli odpočívat v lednici.

Restovaný candát

03.Omyté a osušené filety osolíme a opepříme jen na straně s kůží. Opečeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem nejprve na straně s kůží. Můžeme jemně přitlačit obracečkou, aby se kůže opékala rovnoměrně. Jakmile je kůže křupavá, candáta otočíme, přidáme máslo, citronovou šťávu a stáhneme z ohně a necháme chvíli dojít v pánvi.

Servírování

04.Bramborové placky servírujeme s opečeným candátem a smetanovým dresinkem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo