Bylinkové máslo
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Domácí bylinkové máslo můžete připravit různými způsoby. K bramborám se nejvíce hodí máslo s česnekem a rozmarýnem, k masu zase lehce pikantní s tymiánem. A jak je připravit? To Vám prozradí Roman Paulus, který připravil základní bylinkové máslo a ochutil ho tabascem, hořčicí a bylinky. Můžete jej využít k téměř každému jídlu, stačí přidat oříšek másla třeba do teplé zeleniny, které ji zároveň díky přidaným ingrediencím ochutí.


Tagy

Kulinářská akademie

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Bylinkové máslo

  • máslo
  • tabasco
  • worcestrová omáčka
  • sůl
  • pepř
  • dijonská hořčice
  • česnek
  • pažitka
  • listová petržel
  • citronová šťáva

Orientační nutriční hodnoty

Energie

0 kJ /

Bílkoviny

0,00 g

Tuky

0,00 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

0,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Ke změklému, trochu vyšlehanému máslu přidáme tabasco, worcestrovou omáčku, osolíme, opepříme, přidáme dijonskou hořčici a promícháme. Přidáme prolisovaný stroužek česneku, nasekanou pažitku, listovou petržel a pár kapek citronové šťávy a opět důkladně promícháme. Naneseme na potravinářskou fólii, zarolujeme do válečku a fólii propíchneme, abychom odstranili přebytečný vzduch. Máslo ještě zabalíme do alobalu a necháme ztuhnout v lednici.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo