 
  Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
50 min.
Obtížnost
Začátečník
Lahodná pečená kuřecí stehna na víně, podávaná se zdravým bulgurovým salátem se zeleninou a zasypaná kešu ořechy.
 
    Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. 
 Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas. 
Energie
2 548 kJ / 609 kcal
Bílkoviny
40,40 g
Tuky
35,50 g
Vláknina
6,40 g
Sůl
1,20 g
Sacharidy
27,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Umyté a osušené maso vložíme do zapékací mísy, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Přidáme čerstvý tymián, 3 stroužky česneku nasekané na plátky a kolečka z jednoho citronu. Podlijeme bílým vínem nebo vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 40 minut. V průběhu pečení podléváme výpekem.
02.Bulgur vaříme ve vroucí osolené vodě asi 10 minut bez pokličky. Potom ho přecedíme, propláchneme a necháme okapat.
03.Lilek nakrájíme na kostky, osolíme a necháme 10 minut „vypotiť“. Mezitím nakrájíme na stejně velké kostky i cuketu. Řapíkatý celer nakrájíme nadrobno a cherry rajčata na půlky nebo čtvrtiny. Zbylý česnek nasekáme nadrobno.
04.Lilek po 10 minutách opláchneme studenou vodou a osušíme. Začneme ho opékat na olivovém oleji, po chvíli přidáme cuketu, osolíme, opepříme a za občasného míchání orestujeme dozlatova. Poté přidáme celer a česnek, na závěr rajčata. Dochutíme solí, pepřem a pokapeme citronovou šťávou.
05.Na druhé pánvi opečeme nasekané kešu ořechy.
06.Bulgur dáme do větší mísy, přidáme restovanou zeleninu a nasekané opečené kešu ořechy. Posypeme nasekanou lahůdkovou cibulkou a zlehka promícháme.
07.Bulgurový salát servírujeme s pečenými kuřecími stehny. Pokapeme výpekem a dozdobíme tymiánem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT