Kuchyně
Slovenská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Listové těsto, bryndzová nádivka a spousta jablek a moruší – to je nejnovější recept Marcela Ihnačáka v Kuchyni Lidlu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 073 kJ / 734 kcal
Bílkoviny
17,90 g
Tuky
49,00 g
Vláknina
3,40 g
Sůl
2,60 g
Sacharidy
56,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Moruše nasypeme do misky, zalijeme vroucí vodou a necháme chvíli nabobtnat. Ve větší misce smícháme kysanou smetanu s bryndzou, solí, pepřem a listy tymiánu.
02.Celou formu důkladně vymažeme máslem a vysypeme moukou. Dno i boky formy vyložíme listovým těstem a přečnívající těsto odřízneme. Na těsto rovnoměrně rozetřeme bryndzovo-smetanovou náplň, poklademe na tenké plátky nakrájené jablko a okapané moruše. Můžeme jemně přitlačit. Koláč pečeme v troubě předehřáté troubě na 180 °C 30 – 40 minut.
03.Tip: Koláč necháme před podáváním aspoň 30 minut odstát, bude se lépe krájet.
04.Koláč podáváme ozdobený listy rukoly.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT