Kuchyně
Francouzská
Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 930 kJ / 461 kcal
Bílkoviny
10,70 g
Tuky
21,80 g
Vláknina
1,90 g
Sůl
0,18 g
Sacharidy
54,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Připravíme kvásek z droždí, menší části cukru a větší části vlažného mléka. Zaprášíme asi 50 g mouky, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít na teplém místě.
02.Ze zbylé mouky, cukru, vajec, zbytku vlažného mléka, vzešlého kvásku, kostiček studeného másla a špetky soli vypracujeme hladké těsto – ideálně pomocí robotu. Hotové přendáme do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme ještě o polovinu nakynout na teplém místě.
03.Nakynuté těsto rozdělíme na 8 stejně velkých bochánků, ze kterých vytvoříme kuličky. Přendáme do máslem vymazané a moukou vysypané formy, kde necháme bochánky naposledy vykynout.
04.Před pečením briošku potřeme rozpuštěným máslem a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 30 minut. Před vyklopením z formy a krájením ji nechte alespoň 15 minut vychladnout.
05.Tip: Brioška se skvěle hodí na snídaňový francouzský toust. Jak na něj se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT