Bramborové noky s prosciuttem a sýrem Grana Padano

play Přehrát video recept
Bramborové noky s prosciuttem a sýrem Grana Padano
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 23×
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

25 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Italská rychlovka - bramborové noky s prosciuttem a sýrem Grana Padano máte hotovy raz dva. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 100 g sýra Grana Padano Lovilio
  • 300 g bramborových noků Danieli
  • sůl
  • 3 × stroužky česneku
  • 2 × lahůdkové cibulky
  • 60 g Prosciutta Crudo v celku Italiamo
  • 2 × lžíce extra panenského olivového oleje Primadonna
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 50 ml suchého bílého vína Soave classico
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 150 ml teplého vývaru

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 253 kJ / 783 kcal

Bílkoviny

32,40 g

Tuky

45,20 g

Vláknina

3,30 g

Sůl

3,60 g

Sacharidy

56,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Ve vroucí osolené vodě vaříme bramborové noky, až vyplavou na povrch (asi 1 minutu), a scedíme.

02.Stroužky česneku a bílou část lahůdkové cibulky nasekáme nadrobno. Prosciutto Crudo nakrájíme na plátky a poté na malé kostičky.

03.Na velkou rozehřátou pánev přendáme nakrájené Prosciutto Crudo spolu s nasekaným česnekem a lahůdkovou cibulkou. Přidáme asi 2 lžíce olivového oleje a 1 lžíci másla a krátce orestujeme. Podlijeme vínem, alkohol necháme odpařit, opepříme a osolíme. Když se víno odpaří, podlijeme teplým vývarem a přidáme nastrouhaný sýr Grana Padano. Za občasného míchání krátce povaříme, až se sýr Grana Padano rozpustí a omáčka zhoustne.

04.Na pánev přendáme uvařené bramborové noky a zamícháme. Na závěr přidáme 1 lžíci másla, které necháme rozpustit, a hrst nasekané zelené části lahůdkové cibulky a zlehka promícháme.

Servírování

05.Bramborové noky podáváme v hlubokém talíři ozdobené hoblinkami sýra Grana Padano a trochou nasekané zelené části lahůdkové cibulky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo