Kuchyně
Italská
Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
25 min.
Obtížnost
Pokročilý
Italská rychlovka - bramborové noky s prosciuttem a sýrem Grana Padano máte hotovy raz dva. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 253 kJ / 783 kcal
Bílkoviny
32,40 g
Tuky
45,20 g
Vláknina
3,30 g
Sůl
3,60 g
Sacharidy
56,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Ve vroucí osolené vodě vaříme bramborové noky, až vyplavou na povrch (asi 1 minutu), a scedíme.
02.Stroužky česneku a bílou část lahůdkové cibulky nasekáme nadrobno. Prosciutto Crudo nakrájíme na plátky a poté na malé kostičky.
03.Na velkou rozehřátou pánev přendáme nakrájené Prosciutto Crudo spolu s nasekaným česnekem a lahůdkovou cibulkou. Přidáme asi 2 lžíce olivového oleje a 1 lžíci másla a krátce orestujeme. Podlijeme vínem, alkohol necháme odpařit, opepříme a osolíme. Když se víno odpaří, podlijeme teplým vývarem a přidáme nastrouhaný sýr Grana Padano. Za občasného míchání krátce povaříme, až se sýr Grana Padano rozpustí a omáčka zhoustne.
04.Na pánev přendáme uvařené bramborové noky a zamícháme. Na závěr přidáme 1 lžíci másla, které necháme rozpustit, a hrst nasekané zelené části lahůdkové cibulky a zlehka promícháme.
05.Bramborové noky podáváme v hlubokém talíři ozdobené hoblinkami sýra Grana Padano a trochou nasekané zelené části lahůdkové cibulky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT