Kuchyně
Asijská
Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
1 hod. 40 min.
Obtížnost
Pokročilý
Asijská kachna v podání Marcela Ihnačáka. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 923 kJ / 1 416 kcal
Bílkoviny
52,40 g
Tuky
84,10 g
Vláknina
4,70 g
Sůl
5,90 g
Sacharidy
111,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V misce zamícháme med, bílý vinný ocet, sójovou omáčku a nastrouhaný česnek.
02.Z kachních prsou odstraníme kůži a tuk, nakrájíme na tenké nudle, které namočíme do marinády a vložíme alespoň na hodinu do lednice odstát.
03.Mezitím připravíme zeleninu. Mrkev nakrájíme podélně na tenké plátky a poté zešikma na proužky. Pórek, feferonku bez jadérek, červenou cibuli a bambusové výhonky nakrájíme na tenké proužky.
04.Marinovaná kachní prsa scedíme (marinádu odložíme na později) a osušíme na papírovém ubrousku, aby při restování nepustila šťávu. Restujeme zprudka na pánvi na rozpáleném sezamovém oleji. Přidáme nakrájenou mrkev, pórek, červenou cibuli a červenou feferonku. Promícháme a restujeme asi 5 minut, aby zelenina zůstala křupavá. Přidáme nakrájené bambusové výhonky, marinádu a teplý vývar. Krátce povaříme, aby se tekutina trochu odpařila. Nakonec přidáme lžíci másla, které omáčku zahustí a přisypeme hrst nasekané petrželky. Krátce povaříme a podle chuti osolíme.
05.Basmati rýži uvaříme podle návodu na obalu v osolené vroucí vodě (cca 10 minut) a scedíme přes sítko.
06.Na talíř dáme uvařenou rýži, doprostřed kachní nudle se zeleninou a přelijeme šťávou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT