Při jaké teplotě bychom měli víno podávat?

Při jaké teplotě bychom měli víno podávat?

Teplota podávaného vína, je závislá na jeho vlastnostech, nejčastěji na barvě a chuti vína.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI

Teplota podávaného vína, je závislá na jeho vlastnostech, nejčastěji na barvě a chuti vína. Každé víno má svou optimální teplotu, při které chutná nejlépe – vyniknou jeho nejlepší vlastnosti a případné nedokonalosti zůstanou skryté.

Bílá suchá a sladká vína podáváme v teplotě od 8°C do 12°C. V teplotě od 4°C do 8°C by se měla podávat lehká a šumivá vína. Suchá plná bílá vína podáváme v teplotě kolem 12°C.

Červené víno bychom měli podávat v pokojové teplotě. Vyšší teplota uvolňuje jeho bohaté aroma a chuť. U lehkých červených vín je doporučená teplota podávání od 14°C do 16°C, oproti tomu vína se složitější skladbu chutí podáváme v teplotě od 16°C do 18°C.

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ ČLÁNKY Z MAGAZÍNU

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU