Teplota podávaného vína, je závislá na jeho vlastnostech, nejčastěji na barvě a chuti vína. Každé víno má svou optimální teplotu, při které chutná nejlépe – vyniknou jeho nejlepší vlastnosti a případné nedokonalosti zůstanou skryté.
Bílá suchá a sladká vína podáváme v teplotě od 8°C do 12°C. V teplotě od 4°C do 8°C by se měla podávat lehká a šumivá vína. Suchá plná bílá vína podáváme v teplotě kolem 12°C.
Červené víno bychom měli podávat v pokojové teplotě. Vyšší teplota uvolňuje jeho bohaté aroma a chuť. U lehkých červených vín je doporučená teplota podávání od 14°C do 16°C, oproti tomu vína se složitější skladbu chutí podáváme v teplotě od 16°C do 18°C.
Venku se otepluje, rozkvétají první květiny a celá příroda se probouzí. Všude kolem je cítit jaro a na stáncích a trzích se objevují první jarní…
K Velikonocům patří nádivka. To dá rozum! Podívejte se na prověřené i méně známé triky, aby byla ta vaše letošní ze všech nejlepší!
Ačkoli jsou Velikonoce oslavou zmrtvýchvstání Ježíše Krista, jsou zároveň ozvěnou pohanských svátků a oslav příchodu jara. Název vychází ze spojení…