Než vypukne silvestrovské veselí
Doba čtení 6 minut

Než vypukne silvestrovské veselí

Poslední noc letošního roku se nezadržitelně blíží. Připravte se na párty ve velkém stylu.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI

Poslední noc letošního roku se nezadržitelně blíží. Každý trávíme Silvestra jinak, co máte rádi Vy? Vyrážíte na pořádný mejdan, máte rádi elegantní večírky nebo dáváte přednost domácí party se svými nejbližšími přáteli?

Pokud sázíte na party v domácím prostředí, určitě chcete pro své hosty připravit nezapomenutelnou noc. Máme pro vás skvělý plán, díky němuž budete považováni za nejlepšího organizátora. Musíte však počítat s tím, že i příští rok se bude silvestrovská party konat právě u vás! Podívejme se na nejdůležitější body, které nesmíte při přípravě opomenout:

1. Pozvánky

Pošlete všem hostům pozvánky – buď e-mailem nebo i SMS, pokud se jedná spontánní událost. Nezapomeňte požádat o potvrzení účasti, ať víte, pro kolik osob budete připravovat občerstvení. Nebojte se také požádat hosty, aby na party přinesli své oblíbené lahůdky, čímž vám usnadní přípravy.

2. Příprava bytu

V první řadě myslete na to, že venku je zima a hosté přijdou v kabátech, které si musí někde odložit, proto je potřeba připravit vetší množství ramínek. Také byste měli uklidit veškeré vázy a podobné křehké dekorace, které by se v průběhu bujarého veselí mohli rozbít. A pokud plánujete i tančit, upravte rozmístění nábytku, ať to vaši hosté mohou roztočit. 

3. Výzdoba

Dalším bodem příprav je výzdoba. Chystáte-li tematickou party v kostýmech, volba dekorace je jednoduchá. Na Silvestra však nemůžete šlápnout vedle, použijete-li konfety a balonky. Ve stejném duchu pak dekorujte i stůl.

4. Příprava menu

Menu můžete začít sestavovat ve chvíli, kdy znáte počet hostů. Rozmyslete si také, zda budete pořádat klasickou několikachodovou večeři, nebo jestli upřednostníte servírování formou švédského stolu.

Říká se, že člověk jí i očima, proto se zaměřte i na servírování. Použijte třeba rukolu a čerstvé bylinky, které jednotlivé chody ozdobí. Myslete také na to, že menu by mělo být pestré, a naservírujte svým hostům masité i bezmasé pokrmy, slané i sladké, aby každý našel to, co má rád. A jaká jídla se tedy hodí nejvíce?

Vhodné jsou různé slané koláče, které si můžete připravit předem. My doporučujeme quiche s kozím sýrem, brokolicí a sušenými rajčaty, který je chuťově prostě famózní.

Chlebíčky jsou stálicí našich oslav, ale nemusí být vždy jen s bramborovým salátem a salámem. Častokrát platí, že čím méně ingrediencí, tím lepší výsledek. Připravte marinovaného lososa s hořčičným dresinkem servírovaného s bruschettou. Podávejte s citronem, aby si hosté mohli rybu pokapat šťávou. Druhou variantou chlebíčku z Kuchyně Lidlu jsou grilované chlebíčky s kachním masem. Ideální, pokud jste měli kachnu a zbylo vám hodně masa. Jediné, co musíte udělat, je koupit křupavou bagetu, obložit ji kusy masa a ozdobít.

Pro vegetariány připravte roládky s lilkem a balkánským sýrem. Pokud zrovna nemáte lilek, můžete je připravit z cukety. Roládky připravte v předstihu a nechte je pořádně vychladit, chutnají pak mnohem lépe. Uvidíte, že si na nich rádi pochutnají i zarytí masožravci.

Plněná vejce jsou oblíbená chuťovka. Připravte vejce plněná lososovo-křenovou náplní, vyhrajte si s ozdobením a rázem vykouzlíte exkluzivní jídlo.

Jako jednohubky můžete servírovat i plněné tortilly. Připravte si wrapy s mletým masem a špenátem, nakrájejte na menší kousky a napíchněte na párátka.

Občerstvení můžete připravit také během večera společně s přáteli. Nejlepším řešením bude pizza se šunkou a salámem. Než přijdou hosté, připravte těsto a ingredience na obložení. Každý bude mít dobrý pocit, že vám při přípravách pomáhal.

Sladká tečka na závěr

Ani na Silvestra nesmí ve vaší nabídce chybět něco sladkého. My bychom pro tuto speciální příležitost zvolili elegantní dezerty podávané ve skleničce, které nejen že vypadají efektně, ale zároveň se hostům dobře konzumují.

Takovéto dezerty můžete servírovat v jakékoli skleničce, do skleničky na nožičce podávejte dezert a la špička, dezert, který chuťově připomíná klasickou špičku z cukrárny. Do tzv. tumbleru připravte nepečený smetanový dezert, což je lahodný krém doplněný spoustou višní a do skleničky typu old fashioned podávejte dezert s malinami. Můžete si být jisti, že takto servírované dezerty budou působit opravdu elegantně.

S naším manuálem se vám určitě podaří připravit skvělý večírek, který si užijí nejen vaši přátelé, ale i vy. Ať vám nový rok přinese jen šťastné dny plné úsměvu. A k tomu si dopřávejte chutné jídlo přímo z kuchynelidlu.cz!

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ ČLÁNKY Z MAGAZÍNU

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU