Červenec – měsíc cukety!

Červenec – měsíc cukety!

Určitě jste už několikrát slyšeli, že používat v kuchyni sezónní suroviny je nejen zdravé, ale také ekonomicky výhodné.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI

Určitě jste už několikrát slyšeli, že používat v kuchyni sezónní suroviny je nejen zdravé, ale také ekonomicky výhodné. Na zahrádkách a polích nyní dozrávají cukety, a proto se tentokrát zaměříme na tuto zeleninu a podíváme, jaké dobroty z ní můžeme připravit.

Mladé cukety se nemusí loupat, jejich slupka je jemná a chutná. Konzumovat můžete i cuketové květy pečené v těstíčku – jsou křupavé a chutnají opravdu báječně. Jelikož má cuketa jemnou chuť, lze ji přidávat do všech pokrmů, hodí se k plnění, dají se z ní připravit zeleninové špagety nebo upéct placičky. A úplně nejlepší je buchta z cukety, ochutnali už jste?

Pokud máte doma nadúrodu cuket a nevíte, co si s ní počít, navštivte Kuchyni Lidlu, určitě tu najdete skvělé recepty. Z cukety sestavíte celé menu! Vybírat můžete z receptů na předkrmy, hlavní jídla, ale i chuťovky.

Cuketové předkrmy

Výhodou mladé cukety je fakt, že se dá jíst syrová a i se slupkou. To Vám umožní si z ní připravit celou řadu chutných malých a zdravých pokrmů.

Potřebujete recept na rychlý a snadný pokrm z cukety? Vyzkoušejte roládky z cukety. Cuketu pomocí škrabky nakrájejte na tenké plátky, naplňte sýrem a zarolujte. Takový předkrm probudí chuťové pohárky Vašich hostů, podávat jej ale můžete i jako chuťovku.

Špízy jsou velká pochoutka, přidáte-li cuketu, bude ještě větší! Potřebujete k tomu jen různé druhy zeleniny a bylinkovou marinádu. Zeleninové špízy můžete podávat jako předkrm před masitým hlavním chodem nebo jako hlavní jídlo pro vegetariány, kteří k Vám přijdou v létě na společné grilování. Určitě budou chutnat všem.

Z grilované cukety můžete rovněž připravit malé pizzy, které se hodí jako předkrm, nebo také jako něco malého k zakousnutí k pivu. Stačí si vše připravit dopředu a potom jenom zapéct na grilu s oblíbeným sýrem. Tímto malým jídlem určitě potěšíte všechny své hosty, zvláště ty nejmenší.

Cuketa k steakům i rybám

Cuketa je skvělá příloha k těžším masitým pokrmům, ale rovněž k lehčím rybám. Podívejte se, co všechno se dá z cukety připravit a třeba Vás tyto recepty budou inspirovat k dalšímu experimentování.

Za vyzkoušení stojí určitě těstoviny s cuketou a lososem. Tento recept Vás přesvědčí, že i z cukety můžete připravit skvělé těstoviny. Stačí pomocí škrabky připravit tenké plátky, lehce povařit a smíchat s uvařenými tagliatelle. Takto připravené cuketové těstoviny se hodí jako příloha ke všem rybám a dobře se kombinují jak se smetanovými, tak rajskými omáčkami.

Nebo si uvařte cuketové ragú, které skvěle doplní delikátní chuť lososa. Tento pokrm ocení všichni, kteří neradi tráví u plotny dlouhé hodiny.

Hovězí steak je natolik delikátní pokrm, že nepotřebuje žádné komplikované přílohy, tady hraje prim maso! I v tomto případě oceníte cuketu. Cuketové noky jsou výbornou alternativou brambor a navíc nestrávíte moře času jejich přípravou. Pokud jsme Vás nepřesvědčili, ještě dodáme, že chutnají prostě dokonale. Tak co Vy na to – pustíte se do nich?

Nakonec jsme si připravili opravdovou delikatesu - cuketu plněnou mletým masem. Všichni tento recept známe, ale určitě se také shodneme, že nikdy nezklame. Tento pokrm určitě potěší milovníky masa i zeleniny, protože masitou náplň můžete vyměnit za zeleninovou. A nebo jinou náplň podle toho, co máte rádi. Určitě máte spoustu nápadů, rádi se necháme inspirovat – napište nám do komentářů pod článek.

Pusťte se do toho!

Doufáme, že se Vám v Kuchyni Lidlu povedlo najít recept, který Vás nadchl a ihned si ho musíte uvařit. Recepty můžete samozřejmě různě obměňovat podle toho, na co máte chuť nebo co zrovna najdete ve své lednici. Hlavní je, abyste z vaření měli radost a sezónní zelenina se na Vašem stole objevovala co nejčastěji. Ale která zelenina by se na Vašem stole měla objevit příští měsíc, co myslíte?

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ ČLÁNKY Z MAGAZÍNU

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU